Céginformációk

Rólunk

A Systech Global Kft. 2001-es indulása óta van jelen a magyar szerver hosting piacon, amelyen azóta meghatározó szerepet tölt be. Folyamatosan új fejlesztésekbe kezdünk, hogy lépést tudjunk tartani a nemzetközi server hosting piac kihívásaival, és ki tudjuk elégíteni ügyfeleink egyedi igényeit is. Az elmúlt évek fejlesztéseinek sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy nagy számú elégedett ügyfélkörrel rendelkezünk.

Szervertermünk Magyarország legmodernebb adatközpontjában üzemel. A biztonsági rendszer többszintű és a biztonsági szolgálat az év minden napján 24 órán keresztül működik. A szünetmentes áramellátást jelenleg 2db 10kV-os betápláláson 5db 1,6MW transzformátor biztosítja, mely áramszünet esetén hosszú ideig képes biztosítani a zavartalan működést.

Az infokommunikációs infrastruktúra kihelyezés egyik legjelentősebb hazai szolgáltatójaként a Dataneum budapesti központja jelenleg nemzetközi szinten is a legmagasabb technológiai szintet képviseli.

Professzionális minőségű szervertermünk tehát ideális megoldást nyújt azok számára, akik stabil, megbízható server hosting szolgáltatást szeretnének kapni az év minden napján. Az évek során a kis- és középvállalatoktól kezdve a multinacionális cégeken át volt szerencsénk megismerni a különböző igényeket, így bátran kijelenthetjük, hogy kielégítő minőségű szolgáltatásokat tudunk biztosítani minden ügyfelünk számára.

Extrém biztonság

Az adatközpont egy megerősített, védett létesítmény, amely megbízhatóan óvja a biztonsági szempontból kényes berendezéseket. A biztonsági rendszer többszintű, a biztonsági szolgálat az év minden napján, 24 órán keresztül működik. Munkáját - az épületen belül és azon kívül egyaránt - zárt láncú televíziós rendszer, rezgés-, ajtónyitás- és mozgásérzékelők, valamint riasztók segítik. Mágneskártyás, illetve változó számjegykiosztású nyomógombos rendszer szabályozza a beléptetést az épületbe, a kolokációs területre és a rackszekrényekhez. Az épületbe kizárólag az ügyfél által felhatalmazott személyek léphetnek be, szükség esetén egyedi igényeknek megfelelő további - akár biometrikus azonosításra is alkalmas - biztonsági berendezéseket is elhelyezünk. A be- és kilépéseket VHS minőségű, folyamatosan működő video-rögzítőrendszer teszi visszakereshetővé. A gépjárművel történő illetéktelen fizikai behatolás megelőzésére betonpillérek szolgálnak, a parkoló forgalma pedig hidraulikusan működtethető akadályokkal szabályozható.

Magas rendelkezésre állás

Az adatközpont által a szolgáltatott infrastruktúra tekintetében vállalt szolgáltatási szintek (SLA) a legszigorúbb iparági szabványoknak is eleget tesznek - az éves szinten 99,999%-os rendelkezésre állással nyújtott áramszolgáltatás és klimatizálás révén ügyfeleink kritikus rendszereinek a lehető legbiztonságosabb működési környezetet biztosítjuk.

Kiemelkedő áramellátás

Szünetmentes áramellátás gondoskodik ügyfeleink berendezéseinek zavartalan működéséről. Az áramellátást jelenleg 2db 10kV-es betápláláson 5db 1,6MW transzformátor biztosítja, mely áramszünet esetén hosszú ideig képes biztosítani a zavartalan működést. Az infokommunikációs berendezések biztonságos működését ezen felül online üzemű (N+1 konfigurációjú) redundáns szünetmentes áramforrások szolgálják. A fogyasztók ellátása minden esetben A+B redundáns betáplálással történik. Az infrastruktúra mindig üzemképes állapotáról tervszerű megelőző karbantartással gondoskodunk.

Optimális környezeti feltételek

Adatközpontunkban a hőmérséklet és páratartalom megfelelő szabályozásával és hatékony porszűréssel biztosítjuk az infokommunikációs eszközök számára ideális környezeti feltételeket. Az épület teljes egészében légkondicionált, erről N+1 redundáns, helyileg szabályozható, precíziós légkondicionáló egységek gondoskodnak. A hőmérséklet folyamatosan 22 Celsius-fokos (+/- 2 °C), a levegő relatív páratartalma pedig 50% (+/- 10%).

Tűzészlelés és oltás

A teljes körű tűzészlelés és -oltás az épületen belül mindenütt elérhető alapszolgáltatás. Az egyes helyiségek 60 percig ellenállnak a tűznek, a tűzoltó rendszer pedig minden környezeti és biztonsági előírást kielégít. A tűzoltás nitrogénalapú gázzal történik, amely nem káros sem a környezetre, sem a helyiségekben elhelyezett infokommunikációs eszközökre. A létesítményigazgatási rendszerbe (BMS) VESDA (Very Early Smoke Detection Alarm, Nagyon Korai Füstérzékelő és Riasztó) tűzjelző rendszert integráltak. A komplexum a jelenleg elérhető legmagasabb szintű tűzjelző és -oltó rendszerrel van felszerelve. Tűzjelzéshez VESDA (nagyon korai füstérzékelő) rendszer került telepítésre, mely lézeres detektorokkal és levegőminta-vételezési szisztémával ellenőrzi tűz, füst esetleges jelenlétét. Tűz észlelése esetén 30 másodpercen belül megkezdődik az oltás, melyhez Inergen (nitrogénalapú) gázt használ a rendszer. Az oltás oxigénelvonással történik, olyan szintre csökkentvén a levegő oxigéntartalmát, amely lehetetlenné teszi a tűz továbbterjedését. Ehhez szolgál még segítségül a speciális fal- és ajtórendszer minimálisan egy óra tűzbiztosítással. A tűzoltó rendszer intelligens, automatikus szelepvezérléssel rendelkezik, így az oltóanyagot csak a szükséges területre juttatja el, megkülönböztetve az álpadló alatti, valamint az álpadló és az álmennyezet közötti légtereket is. A gáz környezetre, emberi életre és berendezésekre veszélytelen, oltás után a helyszín nagyon rövid időn belül megközelíthető, nincs szükség az oltásból visszamaradt hulladék eltakarítására. A tűzoltó rendszer állandó összeköttetésben áll a Fővárosi Tűzoltó-parancsnoksággal, ahová a tűzjelzések automatikusan befutnak, így az ügyeletes tűzoltók - a beérkezett riasztás ellenőrzése után - szükség esetén azonnal megkezdhetik a kivonulást a megfelelő erőforrásokkal.

Közvetlen kapcsolat
Varga Márton
+36 30 792 8314